Συνταγές

1 / 3 >
Χοιρινό Μερί ή Χοιρινή Κουτάλα με κόκκαλο (Παραδοσιακή Συνταγή)

1500g χοιρινό μερί ή χοιρινή κουτάλα

10 κουταλιές ελαιόλαδο

4 με 6 σκελίδες σκόρδο

μερικές κορυφές δεντρολίβανο

κόκκοι πιπεριού

ρίγανη

10 κουταλιές νερό

1 μέτριο κρεμμύδι

3 φύλλα δάφνης

αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση

 

Αλείφουμε προσεκτικά το κρέας με το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές. Στην πάνω πλευρά του κρέατος, ανοίγουμε με το μαχαίρι σχισμές στο κρέας και αφήνουμε μέσα στις σχισμές το σκόρδο, κορυφές από δεντρολίβανο και κόκκους πιπεριού. Στην επιφάνεια εργασίας μας τοποθετούμε λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια βάζουμε την κάτω πλευρά του κρέατος πάνω στην επιφάνεια εργασίας έτσι ώστε να μαζέψει τα μπαχαρικά. Βάζουμε στο ταψί μας 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 4 κουταλιές νερό, τα τρία φύλλα δάφνης, το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, μερικούς κόκκους πιπεριού και λίγη ρίγανη όπως επίσης λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Τοποθετούμε το κρέας στο ταψί και στάζουμε από πάνω του 2 κουταλιές ελαιόλαδο καθώς επίσης λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Κλείνουμε το ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες στoυς 180 ˚C.

Βίντεο Συνταγής: https://www.youtube.com/watch?v=GoHBm4wrPXA&list=UUIOw_SsIsOCFnFnQvVqXgdQ&index=102

 
 
Μάρκες / Προϊόντα

Συνταγές
Συμβουλές Μαγειρικής
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Menu