Συνταγές

1 / 2 >
Κρεμώδες βοδινό stroganoff

600γρ βοδινό USA Silverside

2 κουτ. σούπας αλεύρι ολικής αλέσεως

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο

375ml ζωμό βοδινού

1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

1 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας

1 φλιτζάνι μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

200ml extra light sour cream

ρύζι basmati στον ατμό και λαχανικά στον ατμό,  συμπεριλαμβανομένων πράσινα φασόλια και καρότα

2 κουτ. σούπας cashew nuts

 

Κόβετε το βοδινό σε λεπτές λωρίδες. Αναμείξτε το αλεύρι με το μοσχοκάρυδο και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να πασπαλίσετε ελαφρά το βοδινό. Αλείψτε τις λωρίδες βοδινού με το λάδι. Προθερμάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Κρατήστε τη θερμότητα σε μέτρια-υψηλή. Μαγειρέψτε το βοδινό σε 3 δόσεις. Μαγειρέψτε την πρώτη πλευρά, μέχρι να εμφανιστεί στην άψητη πλευρά η υγρασία, γυρίστε και μαγειρέψτε και την άλλη πλευρά του βοδινού. Aφαιρέστε τις λωρίδες βοδινού από το τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι στο τηγάνι και μαγειρέψτε το μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το ζωμό βοδινού, το κρασί και την πάστα ντομάτας. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα να βράσουν. Μειώστε τη θερμότητα και επιστρέψτε το κρέας στο τηγάνι για να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το βοδινό. Στα τελευταία 15 λεπτά προσθέστε τα μανιτάρια, τα cashew nuts και τη sour cream. Σερβίρετε το βοδινό stroganoff με ρύζι basmati και λαχανικά στον ατμό, συμπεριλαμβανομένων πράσινα φασόλια και καρότα.

 
 
Μάρκες / Προϊόντα

Συνταγές
Συμβουλές Μαγειρικής
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Menu