Χριστουγεννιάτικη Γουρουνιά Ολόκληρη στο Φούρνο

Υλικά συνταγής:

1 γουρουνιά ολόκληρη 6-7kg

4-5 λεμόνια

χοντρό αλάτι, πιπέρι

7-10 φύλλα δάφνης

1 μέτριο μήλο

120ml ηλιέλαιο

 

 

Εκτέλεση:

Αγοράζουμε τη γουρουνιά. Αρχικά αλείφουμε μέσα και έξω την γουρουνιά με τα λεμόνια και συνέχίζουμε το άλειμμα με χοντρό αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης. Στην συνέχεια πέρνουμε ένα ταψί και τοποθέτούμε τη γουρουνιά μέσα τυλίγοντας τα αφτιά με αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε ένα μέτριο μήλο στο στόμα της γουρουνιάς μας και περιχύνουμε με το ηλιέλαιο την γουρουνιά. Τέλος βάζουμε το ταψί με την γουρουνιά μας στον φούρνο για 4 ώρες περίπου στους 200°C (αναλόγως του φούρνου).

 
 
Μάρκες / Προϊόντα

Συνταγές
Συμβουλές Μαγειρικής
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Menu